perjantai 8. tammikuuta 2010

Uusi vuosi

Ihana joulu ja vuoden vaihde ovat takana ja tännekin tulee taas kirjoitettua. Olen nyt (vihdoinkin) innostunut Räveltämöstä oikein kunnolla, joten siihen menee aikaa kun kaikkia lankoja sinne laittelee yms. Aivan mielettömän koukuttavaa hommaa. Puikot kuitenkin suihkivat kovaa vauhtia. Joululahjoiksi meni jokunen neulottu juttu, mutta pääosin taisin unohtaa niiden kuvaamisen. Äidille tein Baktuksen ja tuli tossa joulun alla neulottua pitsiversiokin, mutta niiden kuvaaminen jäi kun ovat jo uusilla omistajillaan.

Tiskirättejä on tullut tehtyä muutamia. Ravelrystä löytyy kivoja ohjeita ja tämä taitaa kyllä kiertää ihan muuallakin netissä. Lankana tässä Lidl:in Colorado puuvillalanka ja kerä (50g) tähän meni aika tarkkaan. Koko on aikast iso.

P1040561

Lisää tiskirättejä, lankana Novitan Bambu farkkusinisenä ja malli ravelrystä.
P1040559

Aivan ihanat kämmekkäät, lankana Nalle ja kuvio kuin mulle tehty, tosin niistä tuli hiukan erikokoiset mitä ihmettelen suunnattomasti, mutta eipä sille enää mitään mahda. Peukalot ovat myös pikkasen ahtaat mutta eipä se menoa haittaa. Mallin nimi on Musica ja ohje löytyy ainakin ravelrystä.
P1040555

Kummipojalle joululahjaksi meni pöllöslipari. Toivottavasti on käyttöä sille. Malli oli ihana, tykkään kovasti. Lankana Novita Jussi. Ohje nimellä Owl Baby Vest ja löytyy ravelrystä niin ikään.
P1040553

Lisäksi neuvolan "tädille" lahjaksi tehty pingviini(rav.link). Ohje löytyy ravelrystä ja langat oli mitä lie jämälankoja. Itsellekin tuli tuollainen tehtyä tai siis Emmalle. Näitä on mukava väkertää.
P1010193

Aina ei voi onnistua. Vinksalleen yhdistetty tiskirätti, jälleen Novitan Bambusta ja ohje ravelrystä. Eipä tuo haitanne, omaan käyttöön tulee tämäkin.
P1040560

Ja huivikin on hypännyt puikoilta. Halfskak kirjasta Three-cornered and long shawls. Lankana oli joku vanha mohairlanka. Huiveja on ihana tehdä, mutta itse en juuri osaa niitä käyttää... Harmi.
P1040543

Tällaista tällä kertaa. Yritän nyt kirjoitella useammin, mutta en ota stressiä. Kirjoitan kun on asiaa ja aikaa kirjoitella. Olen päättänyt olla lankalaihiksella mahdollisimman kauan. Kun on kirjannut lankojaan ylös, on tosiaan huomannut miten iso se lankaläjä onkaan. Sitä siis pienentämään. Punnitsemaan en rupea mutta neulon kaikki vanhat suunnitelmat valmiiksi ja sitten mietin ja aloitan uusia.

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille ja muistakaa Sytomyssykampanja.

5 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kauniita käsitöitä, etenkin nuo Musica-kämmekkäät ja tuo huivi! :) Hauskan näköinen tuo vinksahtanut tiskikukkanen. ;)

Lennu kirjoitti...

Ihania töitä olet tehnyt! Tuo pingviini on ihan ylisöpö!! Voisiko tuohon Ravelry-ohjeeseen saada linkkiä, vai löytyykö se helposti sieltä? Olen niin vähän seikkaillut siellä, että en meinaa löytää mitään :) Poika tykkäisi tuosta, voisin kokeilla tehdä synttärilahjaksi :)

Susu kirjoitti...

Lankalaihis - mikä see o?

Tuo epäsymmetrinen tiskikukka on symppis - mulle kävi samanlainen juttu mut oli pakko purkaa ku se oli menossa tuliaisiks...

Kauhistelin tuota ekaa kuvaa kun näytti ihan teeteen babyalpakkasilkkivillalta mut onneks lanka olikin liiterista!

Hyvää alkanutta vuotta sulle!

Matleena kirjoitti...

Kauniita käsitöitä! Tuo slipari on suosikkini ja tiskikukat kivoja! :) Niitä olen itsekin tehnyt.

Kiitos, kun mainostat sytomyssykampanjaa! :)

Hullumutsi kirjoitti...

Käytössä on slipari ollut :) pakkaa olemaan lämmin sällillä js usein saadaan puklut siihen... ;) hyvänä silti pysyny! Kiitoksi kovasti.