keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Olympialaiset on tuloillaan

Täällä on jotain valmistunut jo jokunen aika sitten. Pari kirjanmerkkiä tuli tehtyä Kaffe Fassetin väreissä olleen sukkalangan lopuista.

07.02.2010

Lanka: Kaffe Fassetin väreissä olleen sukkalangan loppu
Malli: Diamond lace bookmark (rav.link.) on kuvassa oikealla puolella. Vasemman malli on omasta päästä, mutta tuskin kuitenkaan mitenkään mun keksimä.

Seuraavaksi ihana Silmu-huivi. Se neuloitui lähes itsestään hyvän ohjeen ja langan sovittua niin hyvin yhteen.


07.02.2010

Lanka: Ohut Pirkka-lanka (onkohan langan kirjoitusasu oikein...)

Tässä vielä parempaa lähikuvaa huivista.


07.02.2010

Että semmoista. Nyt puikoilla on villahaalaria, koukulla on päiväpeittoa ja tulevaisiin neuleolympialaisiin olen valinnut tehtäväksi ainakin yhdet tumput. Saas kattoo vaikka saisin muutakin aikaiseksi.

Tänään olen neulomusten ohella saanut muutakin näpertelyä aikaan. Tein nimittäin ensimmäiset sytykeruusuni ikinä. Huomenna pitänee kokeilla niitä ihan käytännössä ja kuvatakin niitä. Kivaa puuhaa ja sai mukavasti vanhat kynttilänloput käytettyä. Jos nämä toimivat myös käytössä, teen niitä varmasti lisää.

Pistäkää muuten ehdotuksia miten eri tavoilla voi käyttää pilttipurkkeja ! Niitä nyt tulee kun neiti jo on siirtynyt vähän kiinteämpään ruokaan. En oikein raaskisi poiskaan heittää. Ja jos jollain on niiden tarvetta niin saa tulla hakemaan. Voin antaa niitä kunhan hakemaan tulee. Tai voin toki jonnekkin tuodakin jos sellainen on, esim. Turun suuntaan kun käydään kotopuolessa.

Katsotaan jos vaikka jotain pientä laittaisin postiin parhaan pilttipurkkiehdotuksen esittäjälle.

9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

1. Poikani luokka maalasi joskus Piltti-purkeista kauniita tuikkulyhtyjä. jollain lasiväreillä, olivat ihan kauniita, ja niitä voisi käyttää vaikka syksyllä ihan ulkonakin, ei tarvitsisi pelätä, että menevät rikki.
2. Eräs ystäväni teki Piltti-purkeista ulkoeteisen ikkunoihin tonttuja. Purkin päälle sturox-pallo, purkille huovasta tonttuvaatteet, ja tonttulakki :) Olivat todella kauniita, kun tonttujen ympärille oli laitettu vielä kauniisti kuusenoksia.
3. Sinapin tai esim viinimarja hyytelön purkittamiseen ovat hyviä, koska kumpaankin tarvitaan tavallisesti pieni purkki :)
Pitäisiköhän miettiä vielä lisääkin... Palailen, jos ja kun jotain keksin :)

MariL kirjoitti...

Ihanat neuleet! :)

Tuikkulyhdyiksi en kyllä pilttipurkkeja suosittele (edellä olevan kaimani kommenttiin viitaten), koska purkin tilavuus on niin pieni, että se aiheuttaa allaspaloriskin! Netissä törmää jatkuvasti näihin pilttipurkki-tuikkulyhtyihin, vaikka esimerkiksi kuluttajaviraston sivuilla ehdottomasti varoitetaan liian pienistä tuikkulyhdyistä. Jos haluaa tehdä pilttipurkkilyhtyjä, niin niissä ei kannata polttaa kuin led-kynttilöitä. Ulkolyhdyiksikään ne eivät sovellu, koska tavallisia tuikkukynttilöitä ei saa polttaa ulkona juuri samaisen allaspaloriskin vuoksi.

Muuta ideaa minulla ei ole, kun meillä ei ole purkkisoseita koskaan syöty, mutta tuon muistan aina, että kynttilälyhtyjä niistä ei saa tehdä.

Terhi kirjoitti...

Hieno tuli Silmusta! Jännää miten nyt sinun kuvista huomaan että kuvio muodostaa tuollaiset "pampula-raidat" kun omassa huivissa ne on näyttäneet lähinnä yksittäisiltä silmuilta. Varmaan olen katsonut liian läheltä! :D

Emma kirjoitti...

Ihanan keväinen Silmu, tulee koivujen hiirenkorvat mieleen :)

Susu kirjoitti...

20 purkkia (niitä pieniä) mulle ens joulun joulusinappia varten kiitos:-)
Mä olenkin ollut vähän pulassa, kun ystäväpiirissä ei enää ole piltti-ikäisiä lapsia...

Raikas silmu!

Minna kirjoitti...

Minullekin tui mieleen että vois käyttää tuikkulyhdyksi. en ole kuullutkaan ettei niitä sais käyttää. Hyvä tietää. Minäkin voin ottaa vastaan pilttipurkkeja, jos niitä riittää. Sinappia minäkin ajattelin niihin laittaa. Voin tulla hakemaan.

Hullumutsi kirjoitti...

Kivoja juttuja olet tehnyt :) Ja mullakin noita purkkeja kertyy ja kertyy.. pakko laittaa pois, kun ei millään mihinkään mahdu niitä :/ mutta kivoja ovat säilytykseen; sinappi yms. ja pienille tilpehööreille (helmet, kynät, yms) ja voishan tehä ens joulux joulukalenterin! Lisäksi saa kivan lahjan jollekkin, kun koristelee kivasti. Enkä myöskään ole kuullu, ettei sais käyttää tuikuille.. Ite olen käyttäny jo kauan, mutta palamattomalla alustalla ja ulkona vaan.

Mistä sait idiksen muuten niihi ruusuihin? Juhani oli aika epäilevä niistä.. mutta jospa varmistan siulta ;)

Artesanity kirjoitti...

Pilttipurkeista saa kivoja maustepurkkeja. Itse oon käyttäny ku oon syksyllä tehnyt omena-, rapaprperi- ja mansikkachilihilloketta ja niitä sitten jakanut halukkaille.
Jossain blogistaniassa näin kuvan jossa pilttipurkit oli täytetty karkeilla ja päälle neulottu tonttulakit <3
Ja sitten niitä voi tietysti koristella ja käyttää pikkutavaroiden säilyttämiseen ja nyt kun oikeen ajatus alko lentämään nii askartelisin sellasen puisen kehikon mihin ne purkit sais vinottain ja päällekäin (ikäänkuin vino viinipulloteline) nii niistä sais kirjotus/ompelu/apupöydälle sellasen ennenvanhasen irtokarkkihyllyn missä vois säilyttää sitten vaikka nuppineuloja, nappeja, silmukkamerkkejä jne jne... Meniköhän liian vaikeeks mun selostus...? :)

Katja kirjoitti...

Olen tehnyt pilttipurkeista paljon tuikkilyhtyjä, eikä yksikään ole ollut mitenkään vaarallinen, saatikka syttynyt roihuamaan. Olen päällystänyt silkkipaperilla ohuen liimalitkun kanssa, ja sprayhuurteella, pienillä helmillä ym. Ja päiväkodissakin olemme polttaneet tuikkuja niissä. Ja sinappiin ovat tosiaan oivia.