sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Ompeluksia

Kevään aikana on tullut ommeltua jonkin verran. Neitokaiselle on useimmat työt tullut tehtyä. Nyt kesän aikana pitää ottaa työn alle juttuja niin itselle kuin isännällekin. Tällä hetkellä on kova ompeluflow päällä joten sitä pitää nyt ehdottomasti hyödyntää.

Kuvassa muutama kevään aikana koneelta putkahtanut peruspaita. Kaavoina Ottobreen peruspaitakaavoja. 
Lisäksi on tullut parit perushousut. Taasen Ottobren kaavoin ja molemmat velourista. 


Rimpsuhihainen mekko syntyi neitokaiselle orkesterimme kevätkonserttiin. Ihanaa ohutta samettia. Sisällä perustavallista lakanakangasta. Kaava löytyy jälleen kerran Ottobreelta.


Pallokuosinen trikoomekko. Niin äidin kuin ilmeisesti neitokaisenkin mielestä ihana mekko. Käyttöä on ollut ja paljon. Jälleen kaava Ottobreestä.


Sininen velourinen pallohihainen tunika. Vielä hyvin reilu joten ei oikein ole tullut käyttöön. Ottobreestä jälleen.


Ja hyvin paljon käytetyt farkkuhaalarit. Näitä käytetään surutta ulkoleikeissä ja menee ne reissuillakin usein jalkaan. Mutkattoman mukavat. Pitäisi kirjoa jotain tms koristella jahka kerkiäisi. Ottobreestä nämäkin kaavat.

Jos jollain heräsi kiinnostus tarkempiin kaavojen tietoihin niin etsin ne toki. Ja sitten kaikki ompelijat huom. tärkeä kysymys. Miten säilytätte kaavoja ? Nimim. kaavoihin hukkuva ja niitä hukkaava. 


2 kommenttia:

Jossu75 kirjoitti...

Kaavat säilytän kirjekuorissa. Kuoren päälle voi kirjoittaa kaavojen tiedot ja piirtää vaikka kuvankin.

Pau kirjoitti...

Minigrip-pusseissa. Sisään voi vielä sujauttaa valokuvan vaatteesta:)