torstai 26. huhtikuuta 2012

Kevään tullen virkistyy

Tuntuu, että näin kevään tullen minäkin aina herään puuhastelemaan kaikenlaista. Nyt jälleen heräsin todellisuuteen, että neitonen kasvaa ja tarvitsee uusia vaatteita. Mikäs sen mukavampaa kuin kaivaa Ottobre:t esiin ja kaivaa kangaslaatikoita, jotka kyllä on viimeaikoina erittäin hyvin täyttyneet.

Peruspaita Ottobren peruspaitakaavasta kokona 104.
 

Tämän kevään uutena oppina olen oppinut käyttämään kaksoisneulaa. Pitkän aikaa se on ollut ostettuna, mutta jotenkin olen sitä pitänyt hankalana käyttää, mutta nyt sitä kokeilleena ja hyviä tuloksia saaneena ihmettelen miten olenkaan lainkaan pärjännyt ilman sitä, sillä saa niin kauniita ja joustavia reunoja. Tykkään, vaikkakin edelleen saan sen kanssa myös sössittyä. Mutta treeniä treeniä, sitä se vaan vaatii.


Tässä pari mekkosta ottobren kaavoista myöskin.

Neitokainen on onneksi mekkotyttö henkeen ja vereen, joten on mukava tehdä niitä. Päälimmäistä apilamekkoa on käytetty jo paljon ja alempikin on jo käyttöä saanut. Apilakankaasta tykkään erityisesti.

 

Tunika myöskin ottobren kaavoilla.

Vielä ei ole tälle ollut käyttöä kun on viileät kelit ollut, mutta jahka lämpenee niin lyhythihaisiakin voi käyttää. Taskut eivät oikein onnistuneet, mutta muuten ihan kiva. Ompelukärpänen on päässyt puraisemaan oikein kunnolla, mutta kukahan leikkaisi mulle kankaat ja piirtäisi kaavat, se homma on aina jotenkin tylsää.

Tässä muutamia ompeluksia mutta seuraavalla kerralla muutamat neuleetkin. Puikoilla on koko ajan jotain, joten niistä seuraavaksi.

Mukavaa viikkoa kaikille.

 

1 kommentti:

Hullumutsi kirjoitti...

Siis nää sun jutut on niiiiiiiin ihania!